Radna akcija kao dobra motivacija (za penjanje) 28.03.2009

22 March 2012

 

Naslovna_Zvecaj_radna_akcijaDa onaj dan, kada smo pronašli fino mjesto za bouldering u prirodi (naslov teksta: Istraživanje se uvijek isplati), nije prošlo samo kao još jedna u nizu šetnjica po kanjonu Vrbasa, nego izuzetno vrijedan rad kluba, pokazuje i sljedeća akcija koja je organizovana samo četiri dana poslije sa ciljem da se što prije i što bolje uredi penjalište. Na veliko oduševljenje uprave kluba odziv novih članova je bio veoma zadovoljavajući. Tačnije, osam članova se prijavilo dobrovoljno da rade na čišćenju i uređivanju. Nije na odmet ponovo spomenuti da se to mjesto nalazi kod ostataka zidina starog grada Zvečaja i da nije daleko od glavne ceste (5-10 minuta hoda). Imali smo lijep sunčan dan što je dosta pomoglo u radu.

 

Očišćena su dva najvažnija sektora stijene za boulder od zamršenih ostruga, nepotrebnih drveća uz samu stijenu, odronjenih kamenja ispod stijene (pošto je u pitanju penjanje sa sigurnim padom na zemlju) i pravljenje uske stazice za jednostavno hodanje od jednog do drugog sektora. Trebalo bi istaknuti da je bilo vrlo naporno raditi takav fizički posao (pogotovo ako znaš da nisi plaćen za to J ) pa ipak su se svi stvarno iskreno trudili da urade to kako treba i nije bilo kukanja niti izvlačenja. Svi su zaslužili svakako pohvale, ali novi član Dane Šavija je svojim neprekidnim radom pokazao da iako je tek počeo sa penjanjem ima veliku želju da uradi nešto korisno za svoje i svačije penjanje u budućnosti. Po završetku posla nije se išlo kući odmah nego su prije toga dodijeljene nagrade svakom učesniku akcije, tj. svako je dobio priliku da isproba nove boulder probleme u koje je uložen toliki trud. Završen je dobar dio čišćenja, ali ipak treba imati na umu da to nije ni upola završen posao na tom mjestu. Potrebno je mnogo češće odlaziti na mjesta koja smo odredili za penjališta i mnogo više raditi na opremanju i čišćenju smjeri (i ja se nadam, većem odzivu članova kluba).

 

{phocagallery view=category|categoryid=12|limitstart=0|limitcount=0}

Contact

Come, train, explore yourself, find friends, camp, travel, feel the freedom, feel the nature, become a part of this adventure!

Call:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Visit:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Gym working time

Monday: 19h - 22h
Tuesday: 19h - 22h
Thursday: 19h - 22h
Sunday: 19h - 22h

Map