Nezaboravan izlet na Klekovaču 2008.

22 March 2012


Naslovna_Kelkovaca_2008Na Zokinu i moju inicijativu na jednom treningu PK Extreme predložen je jednodnevni izlet na Malu Klekovaču (1761m). S obzirom na duh i sposobnosti penjača u klubu i uz predlozeno osmatranje potencijalnih stijena za penjanje odazvao se na nase iznenađenje veliki broj članova. U ekipi bili su Zoka-vodič, Pirčo, Dragana, Jaca, Igor vojnik, Zuba, Šljuka, Maja, Mirjana, Moljac, Dajana, Čola, Čolina mama i ja Zagi… Krenuli smo iz Banjaluke automobilima u 6:00h te smo se uputili preko Manjače prema Drvaru, na pola puta Petrovac-Drvar, na Oštrelju skrenuli smo lijevo prema Klekovači. Na jednom proširenom mjestu parkirali smo automobile te se odatle uputili pješice putem koji nam je pokazao vodič puta Zoran Šarić-Zoka.

div style=


Pješačenje je počelo odprilike u 10:30h te smo na vrh uz jednu pauzu za ručak stigli oko 13:00h. Kako smo imali neopisivo lijepo vrijeme na vrhu smo ostali nešto duže nego što smo planirali.

 

 

 

Svi smo bili jako lijepo raspoloženi tako da smo se svi skupa mnogo šalili i veselili. Na vrhu nam se pružao prelijep pogled koji nas je sve ostavljao bez daha. Planirali smo da u povratku pogledamo jedan dio stijena koje su izuzetno kvalitetne za postavljanje smjerova i penjanje kako geološko tako i tehnički.    Da nebi gubili mnogo vremena te da bi uživali na vrhu još koji trenutak, Zuba i Šljuka su se uputili ka stjenama da nam pripreme jedan smjer za penjanje, čisto da nas želja mine. Kada smo se odmorili i opustili, nakon odprilike pola sata pošto su oni otišli, Zoka je pokrenuo ostatak ekipe na put prema penjalištu. U povratku sa nama se vračao i naš kolega Čola i njegova mama koji su na vrh stigli nešto prije nas. Kada smo stigli do stijena jedan dio ekipe je odmarao i posmatrao okolinu i uživao u pejzažima koji se vide unaokolo, a ostali su svoje užitke ostvarili na stijeni.

 


Otkrili smo jedno veliko penjalište koje ima ogromne potencijale za postavljanje smjerova te je prirodno obdareno sa arenom koja je zaklonjena sa svih strana a idealna je za postavljanje šatora i kampovanje. Odlučili smo da penjalište posjetimo i sljedeće godine (2009.), te da te da uredimo i postavimo neke zanimljive smjerove.

 
 


Uz svu želju penjući se zaboravili smo na vrijeme te se u posljednji tren odlučili da krenemo ka našim automobilima koji nisu bili baš blizu. Tako hodajući kroz već mračnu šumu u daljini se pružao, meni najljepsi pogled na zalazak sunca koji sam ikada vidio. Nakon odprilike jedan sat hoda stigli smo do naših automobila gdje smo se popakovali i krenuli ka Banjaluci. Nemojte misliti da je tu avantura prestala, jer tu je počeo novi zanimljiv ali i pomalo strašan dio gdje smo u mračnoj dubokoj šumi promašili jedno skretanje te počeli da lutamo. Ubrzo smo shvatili da nismo na pravom putu te smo se zaustavili i odgonetnuli gdje smo pogriješili, kada smo se vratili do rasksnice došli smo do glavnog asfaltnog puta i uputili se ka Banjaluci svojim kućama.

 

{phocagallery view=category|categoryid=48|limitstart=0|limitcount=0}

Contact

Come, train, explore yourself, find friends, camp, travel, feel the freedom, feel the nature, become a part of this adventure!

Call:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Visit:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Gym working time

Monday: 19h - 22h
Tuesday: 19h - 22h
Thursday: 19h - 22h
Sunday: 19h - 22h

Map