Full dobar trip!

22 March 2012

And even more. One year that I was trying to find opportunity and partners to check closer the boulders of Prilep, Macedonia. Hills above the city are looking like ruins, with thousands of pieces disseminated all around, giving to imagination the opportunity to hope the best... Igor finally found this opportunity, and time. This is how we decided quickly to spend three days climbing on what was finally the hugest spot I’ve seen for years.

Hvar – Preko vode do penjačke slobode

22 March 2012

naslovna-HvarCjelodnevna izloženost prejakom suncu i kupanje u prehladnom moru na ostrvu van sezone bez turista – ne zvuči baš zanimljivo. Međutim, ne tako mala grupa (nas 11) odvažnih „Robinzona Krusoa“ je jedino tada mogla da se nađe na mjestu koje u odnosu na sva dosadašnja putovanja najviše podsjeća na Defoovu priču. Jedini motiv da se neko u to vrijeme turistički uputi na Hvar može biti samo jedno – penjanje. Bolji razlog i ne treba za ekipu „extrema“ ovisnim o penjanju. Toliko mnogo sati potrošenih na skupljanje informacija po netu o kristalno čistom moru na Hvaru i tamošnjim autentičnim „cvrenim stijenama“, konačno su postale stvarnost.

 

 

p style=

Prilep boulderland

22 March 2012

 

naslovna-PrilepNakon 9 nezaboravnih dana provedenih u Strumici u Makedoniji na seminaru "Let's plant a tree", karnevalu, žurkama i sadnje drveća, uputili smo se kući. Na nekim sajtovima sam čitao i gledao slike boulderinga  u Prilepu, te ovom prilikom u povratku smo morali da ga obiđemo, pa makar na samo par sati.
 

Costa Rica, prvi dio, Forum

22 March 2012

naslovnaCR1Prošlo je dosta vremena od kada sam objavio bilo kakav članak, nažalost, ali evo nadam se da će ovaj biti prvi u nizu, onih koje sam trebao napisati i onih koje ću redovno pisati.

 

Prvo, moje putešestvije po Costa Rici. Ima dosta toga od penjana pukotina u zavučenim kanjonima do boulderinga na preko 3000 metara nadmorske visine na vulkanskim stijenama. Kasnije slijedi opis penjačkih sala u Hamburgu, penjališta Ith u sjevernoj Njemačkoj i penjački putopis sjevernog Piemonta (Italija).

 

 

Počnimo sa Costa Ricom...

An April visit to Paklenica 2008

22 March 2012

 

pakelnicaWe have planned to go on a climbing trip to Paklenica for a long, long time. Also last year we wanted go there to climb but we finally decided head on to Romanija. This, year, we couldn’t stall any more on 22nd of April we’re going to Paklenica.

We picked April because of a long weekend due to the holidays and a smaller number of visitors, so we hoped to avoid crowds of climbers on routes. Till now, the only active member of the club that visited Paklenica is Šljuka, when he, Pećanac and a few other members in 2005 visited this dream for all climbers. Now there was seven of us: Igor, Šljuka, Marija, Zuba, Zoka, Mićko and me.

We have reviewed photos, studied the guide, but nothing can prepare you enough for the first visit to a climbing area of this range and quality.

Penjanje u Omišu 01.05.2009.

22 March 2012
 

 

Naslovna_Omis_2009Približio nam se 1. maj i naravno planirano je da idemo negdje na penjanje. Prva ideja je bila da idemo u Jelasnicu kod Niša. U početku su naravno svi zainteresovani, ali kako se primicao dan odlaska, spala knjiga na 2 slova. Na kraju ostali nas četvoro : Igor, Snježana, Marija i ja (Šljuka). Na kraju smo odlučili da idemo u Omiš. Dobio sam auto od ćaleta, nasuli gorivo i pravac magistrala. Naišli smo u Drvar i posjetili pećinu Ledenicu. Inače, pećina Ledenica je jedna od najljepših pećina bivše Juge. U Omiš smo stigli kasno naveče, smjestili smo se u kampu Lisičina, kao i prošle godine. Kamp je odličan, ima dnevni boravak, kuhinju, šatori su u hladovini, domaćin ljubazan neki čovjek, nije ni skupo, ma raj na zemlji.

 

 

Doba Jure

22 March 2012


NaslovnaDobaJureProšlo je već dosta vremena od načeg boravka u Švajcarskoj i već je krajnje vrijeme da napisem nešto i o toj avanturi.

 

 

Poslije mnogo peripetija, razočaranja i kletvi vezanih za divnu stvar koju zovemo Šengen vizom, konačno smo krenuli. Prije početka mojih studija u Hamburgu i Marcelinog povratka u Costa Rica-u provešćemo  preko dvije sedmice sa prijateljima u Švajcarskoj od čega skoro deset dana na penjanju u kantonu Jura. Tu smo bili gosti porodice Charmillot, prije svega moje prijateljice Noemie, koja je prije toga provela šest mjeseci u Banjaluci kao volonter, a u tom periodu je takodje bila član PK "Extreme".

Contact

Come, train, explore yourself, find friends, camp, travel, feel the freedom, feel the nature, become a part of this adventure!

Call:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Visit:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Gym working time

Monday: 19h - 22h
Tuesday: 19h - 22h
Thursday: 19h - 22h
Sunday: 19h - 22h

Map