Aprilska posjeta Paklenici 2008

17 novembar 2009

 

pakelnicaDugo smo, bas dugo planirali da odemo u Paklenicu na penjanje. Još prošle godine smo htjeli tamo ići na penjanje ali smo se konačno ipak odlučili za Romaniju. Više nismo mogli odugovlačiti 22. aprila se ide u Paklenicu.

 

Za april smo se odlučili zbog dužeg vikenda usljed praznika i zbog manjeg broja posjetilaca, pa smo se nadali time izbjeći gužve na smjerovima.

Za sada jedini akivan član kluba koji je posjetio Paklenicu je Šljuka, kada je sa Pećancem i jos par članova 2005. posjetio ovaj san za svakog penjača. Sada nas je bilo sedam: Igor, Šljuka, Marija, Zuba, Zoka, Mićko i ja. Pregledali smo fotografije, proučavali vodič, ali ništa te ne može pripremiti dovoljno za prvu posjetu penjalištu ovakvog ranga.

 

Nismo bas bili nalbolje raspoloženi u putu, jer smo nekako loše krenuli -kašnjenje, Mićka su kaznili zbog prebrze vožnje (53km/h u 50km/h zoni :), ali zato sljedećeg jutra, penjanje nam je sve ostalo izbilo iz glave.Penjali smo svaki dan, ujutru i popodne, kratke sportske smjerove i dugačke smjerove i bouldere, nije nam bila važna ni ocjena ni broj pokušaja i vratili smo se umorni, isječenih ruku i istrošenih jagodica, ali bili smo srećni i zadovoljni.

 

Jedino žalim što zbog vremenskih uslova nismo mogli penjati više, pogotovo Mosoroški smjer koji smo htjeli penjati Šljuka i ja, ali vratićemo se mi po još uspona.

 

Moram spomenuti da je najvrijednije što smo (ili bar ja) stekli tokom ovog putovanja, veliko iskustvo, budući da smo imali priliku penjati na mnogo različitih smjerova, koje su opremali mnogi iskusni penjači, pa će ovaj put sigurno pomoći našem radu na opremanju smjerova u kanjonu Tijesno.

 

By the way, ako niste znali da li se može kupati u Velebitskom kanalu u aprilu, mi vam kažemo, može, ali ne preporučujemo, pogledajte fotke ispod ako vam nije jasno zašto

 

Posjetili smo i Zadar na insistiranje Marije a tu sam i doživio i jednu od najstrašnijih scena u životu i ne nije bilo na penjanju. Vozimo se iz Zadra nazad u kamp, svi smo umorni, bolje reći iscrpljeni, ja pogledam prema Mićku (koji je vozio), a Mićko ko’ mali, nevini anđelčić u snu spušta glavu na volan !!! Mićko respect !

 

Dženan

 

{phocagallery view=category|categoryid=49|limitstart=0|limitcount=0}

Kontakt

Dođi, treniraj, upoznaj sebe, upoznaj druge, kampuj, putuj, osjeti slobodu, osjeti prirodu, prepusti se avanturi!

Pozovi:
 +387 65 779 027
 +387 65 303 034
 +387 66 889 859

Email:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Posjetite nas:

Extreme Studentski penjački centar
Kampus Univerziteta u Banja Luci
Bulevar vojvode Petra Bojovića 1 (zgrada kotlovnice)
78000 Banja Luka

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

strong

Radno vrijeme sale

Ponedjeljak: 19h - 22h
Utorak: 19h - 22h
Četvrtak: 19h - 22h
Nedjelja: 19h - 22h

Mapa